Bitkilerin Kurutulması

Gül, şakayık, lale (çok açmamış olanlardan), renginin solmaması için sıcak bir yerin üstüne (örneğin kaloriferin) baş aşağı asılmalı. Ortanca çiçeğinin ortası hafifçe solmaya başladığında koparılmalı. Bir vazoya konup bir kaç gün ya da bir hafta suda bırakılmalı. 


Çeşitli otlar ve hezaren çiçeği; çiçek açmadan önce toplanmalı ve karanlık bir köşede baş aşağı asılarak kurumaya bırakılmalı. 



Enginar; sapı kopartılmadan bir ızgaranın üzerinde kurutulmalı. Bu durumdayken çiçeklenmeye başlar ve üzerinde çiçeği ile kurur. 




Gürgen ve meşe yaprakları; Ağustos ve Eylül aylarında toplanmalı, sapları koparılmalı. Bir vazonun içinde 1/3 gliserin ile 2/3 sıcak su ile karıştırılıp soğumaya bırakılmalı. Sonra yapraklar içine yerleştirilmeli. Yapraklar terlemeye başladığında çıkartılmalı. 



Ihlamur; Haziran ayında toplanmalı. Yaprakları ayıklanıp buket halinde saklanmalı. 



Tahıllar; demetler halinde baş aşağı kurutulmalı ve saklanmalı. 




Bu tarz potpurileri evinizde dekoratif amaçlı kullanabileceğiniz gibi yaratıcı gücünüzü de katarak dostlarınıza da hediye edebilirsiniz ...


Bumerang - Yazarkafe