Çayın Harikaları

Saçınız Mat mı ? : Saçınızı şampuanladıktan sonra son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın. Bakın saçlarınız ışıl ışıl parlıyor.

Ayağınız mı Kokuyor ? : Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun. 10 günde koku diye bir şey kalmayacaktır.


Boğaz Ağrılarında : Posaları süzüp soğuyan demi boğaz ağrılarında gargara olarak kullanın.

Cildiniz Çok mu Yağlı ? : Banyodan çıkmadan son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun, balsam vazifesi görür.

Derinizdeki Yaraların Temizlenmesi : Çayı, derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etkisi göstermesi için pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz.

Eliniz Balık veya Soğan mı Kokuyor ? : Balık ayıkladınız, ellerinizi sabunla yıkadınız ve hâlâ balık kokuyor. Ya da soğan soydunuz soğan kokuyor, işte kurtarıcınız yine çay. Elinizi demli çayla yıkayın. Bakın bakalım hiç koku kalmış mı ?

Gözünüz Çapak mı Yapıyor ? : Kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek biçimde başınızı üstüne koyun. Ya da ılık çaya batırılmış temiz bir bezi gözlerinize ve etrafına tatbik edin.

Yemek Yerken Dilinizi mi Isırdınız ? :Yine ilacı demlikteki çaydır. Ağzınızı günde 3 defa çalkalayın, diliniz 9 yerine 3 günde iyileşecektir.

Buzdolabınız Koku mu Yapıyor ? : Demlikte kalmış çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin, kokudan eser kalmayacaktır.

Bumerang - Yazarkafe