Pratik Giysi Bilgileri

Kazaklarınızın Tüylenmemesi İçin : Yeni aldığınız kazakların tüylenmemesi için bir naylon torbaya koyarak 24 saat buz dolabının buzluğunda bekletin. Tüylenmesi önlenecektir. (İnanamayacağınız bir yöntemdir.)

Kadife Giysiler : Kirlenmiş koyu renk kadife elbise ve pantolonlarınızı tuzla temizleyebilirsiniz. Temiz bir fırçayı temiz ve kuru bir buza batırarak giysinize kuvvetle sürün. Lekeler gidecek, kullanılmaktan doğan parlaklıklar kaybolacaktır. Ayrıca eskiyip de parlayan pantolonlarınızdaki bu parlaklığı gidermek için ütü bezini sirkeli suyla ıslatın sonra çok sıcak su ile ütüleyin. Parlaklığın tamamen kaybolduğunu göreceksiniz.

Parlayan Kumaşlar : Etek ve pantolonlarınızda parlaklıklar oluşuyorsa bu kısımları yeni kesilmiş bir patatesle iyice ovalayın. Kuruduktan sonra fırçalayabilirsiniz. Parlaklıktan eser kalmaz. 

Sararan Giysiler : Sararmaya başlayan beyaz giysilerinizi bir kaşık oksijenli su kattığınız 1 litre ılık suda 1 saat bekletin.

Tüylenen Kazaklar : Eğer kazaklarınız eski bir görünüme bürünüp üzerinde yer yer iplik kümecikleri oluştuysa üzülmeyin. İşte yepyeni ve yumuşak bir kazak elde etmenin yolu: Önce elinizle iplik kümeciklerini ayıklayın. Sonra kıl bir fırça ile örme yönünün tersinde kazağınızı fırçalayın. Kazak iplendikçe bu işlemi tekrarlayın. Kazağınızın yepyeni olduğunu göreceksiniz.

Triko Yıkamanın Sırları : İster yün ister merserize ister sentetik iplikle yapılmış olsun her örgüde ortak bazı kurallar vardır: Her zaman durulamada bile için sadece ılık su kullanın. Giysileri sabunlu suya iyice daldırın ve çitilemeden nazik bir şekilde iyice yıkayın.

Bumerang - Yazarkafe